We genieten graag erg van de zon. Uw huid kan echter erg lijden onder de invloed van de zon. Uw huid loopt zelfs het risico op ernstige beschadigingen.

Graag biedt Chiraja u 10 tips aan, zodat ook uw huid mooi en gezond de zomer doorkomt:

  1. Drink voldoende water. Door de warmte verliest uw huid snel aan vocht. Veel water drinken helpt het vochtgehalte van uw huid op peil te houden en laat uw huid stralen.
  2. Reinig uw gezicht zowel ’s ochtends als ’s avonds.
  3. Ga niet met geur- en kleurstoffen de zon in, dit kan leiden tot irritatie van uw huid.
  4. Gebruik geen parfum op uw huid als u de zon in gaat, dit kan voor vlekken in uw pigment zorgen.
  5. Gebruik altijd een zonnebrandcrème, ook tijdens bewolkte dagen of als u in de schaduw blijft. Hierbij is het belangrijk om uzelf vooral tegen de invloed van UV straling te beschermen. De zon is de grootste veroorzaker van rimpels en andere vormen van huidveroudering. Tevens is het erg belangrijk uzelf te beschermen voor het risico op huidkanker.
  6. Let op de ingrediënten in uw producten, gebruik bijvoorbeeld geen geparfumeerde crèmes.
  7. Mocht u toch zijn verbrand, dan is het belangrijk uw huid te gaan koelen en te hydraten. Gebruik een vettige crème om uitdroging tegen te gaan en de huidbarrière weer op te bouwen. Een crème of aftersun-gel met pure Aloe Vera kan verkoeling bieden. Let u hierbij ook weer goed op; gebruik geen geparfumeerde producten. Een goede tip hierbij is: zet uw crème in de koelkast voor gebruik. Dit geeft een optimaal verkoelend effect!
  8. Vermijd de zon liever tussen 12.00 uur en 15.00 uur.
  9. Pas op met schubben en peelings, wanneer u in de zomer te vaak schubt of peelt, zal de huid sneller kunnen verbanden. Doet u dit bij een normale huid ongeveer 1 x per 2 weken tijdens de zomer.
  10. Mocht u toch graag een bruine teint willen op een verantwoorde wijze? Gebruikt u dan een heerlijke zelf bruinende crème of spray.