Massages bij Chiraja

Massage werkt heel weldadig en helend. 
Massage werkt heel ontspannend en rustgevend
Een massage bij Chiraja is een weldaad voor lichaam en geest

Regelmatig een massage ondergaan heeft een positieve invloed op ons gehele functioneren. Huid, bindweefsel en spieren blijven soepel en ontspannen. Door een ontspannende massage voelt u zich lekker in uw vel. Massage is zo oud als de mensheid zelf. Intuïtief wrijven wij over een pijnlijke plek of over een gespannen lichaamsdeel. Massage behoort tot de oudste natuurgeneeswijzen van de mensheid. Helaas is de massage als geneeswijze bijna uit de Europese cultuur verdwenen. Gelukkig groeit de belangstelling weer. In Indonesië is het heel gewoon om binnen het gezin elkaar bij ziektes of vermoeidheid te masseren.

Een goed uitgevoerde massage is dan ook een weldaad voor lichaam en geest. Behalve dat massage als heel prettig wordt ervaren, is de waarde ervan dat de stofwisseling in ons lichaam wordt gestimuleerd. Massage houdt ons lichaam in goede conditie en kan blessures voorkomen.

Massage technieken

Holistic Pulsing

Dit is een zachte behandelwijze, waarbij het lichaam op een speelse, natuurlijke manier in beweging wordt gebracht. Het lichaam wordt gepulst in een op de persoon afgestemd ritme. Kleine en grotere pulsen stromen als golfjes door het hele lichaam. De pulsen kunnen gecombineerd worden met wiegende, rollende en strekkende bewegingen.

Klassieke massage

Deze massage stamt al af vanuit het Romeinse Rijk.Echter is de grondslag van deze massage therapie pas in de 19de eeuw door een Zweedse professor Pier Heidrich in Europa ingevoerd. Door deze techniek toe te passen worden verharde en pijnlijke spanningsgebieden losgemaakt (door effleurage(strijkingen), petrissage(kneden), tapotage(kloppen) gecombineerd met frictioneren en vibreren. Deze klassieke massage kan zowel een toniserende(activerende) als een sederende(rustgevende) uitwerking hebben. In deze massage worden prikkels doorgegeven aan het centrale zenuwstelsel en vervolgens teruggevoerd naar de huid en spieren, waardoor er een verandering in het weefsel optreedt. Verder stimuleert het de cellen en vindt er een betere doorbloeding van de huid op.

Intuïtieve massage

Dit is een massage waarbij door aanraking aangepast aan de persoon vastgezette energie de gelegenheid krijgt te bewegen, waardoor er ruimte komt en cellen kunnen helen. De massage werkt ook direct reinigend op emotionele en mentale spanningen. Een intuïtieve massage versterkt je levenskracht, zodat je weerstand (lichamelijk, emotioneel, en mentaal) groter wordt.

Hotstone massage

Hierbij wordt gebruik gemaakt van de diepgaande warmte van basaltstenen. Dit zijn vulkanische stenen die door natuurlijke invloeden zijn gevormd. De stenen houden de warmte lang vast en geven warmte en energie af aan het lichaam waardoor het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Door de combinatie van warmte en beweging is het mogelijk dieper in het spierweefsel te komen wat de massagebehandeling effectief maakt. Deze massage draagt bij aan het ontgiften van het lichaam en draagt bij aan een positief zelfherstel van het lichaam. Hotstone massage groeit in populariteit en dat is niet verwonderlijk. Als men eenmaal de heilzame werking van de warme basaltstenen heeft mogen ervaren, is een ieder overtuigd. Een Hotstone massage ontspant, ontstrest, herstelt, geeft energie en kan pijnklachten verminderen. Het doet een mens goed.

Stoelmassage

De stoelmassage is een korte, ontspannende en activerende massage ter preventie van werkstress en RSI. De massage kan op de werkplek door de kleding heen worden gegeven. Na de behandeling op de massagestoel voelt men zich ontspannen en verfrist, doordat de bloedsomloop wordt gestimuleerd en de aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof naar de hersenen toenemen. Bij de stoelmassage gaat het om drukpuntmassage ter bevordering van de lichamelijke conditie en ter voorkoming van aan het werk gerelateerde ziekten, zoals RSI en de symptomen van stress. Stoelmassage is tevens een zeer effectieve manier om de bloedsomloop te bevorderen, de energiebanen beter te laten stromen en het lichaam in balans te brengen. De stoelmassage is gebaseerd op traditionele Japanse drukpuntmassage op een massagestoel en wordt gegeven op hoofd, rug, nek, schouders, armen, handen en heupen. Het resultaat is dat men zich ontspannen en verfrist voelt. Het is een opkikker voor lichaam en geest! Bij de Chiraja stoelmassage wordt deze drukpuntmassage gecombineerd met andere massage technieken en aromatherapie

Pitjit

Dit is een vorm van massage die afkomstig is uit Indonesië, het is een van de oudste genezings methoden die er bestaan. Pitjit is een verzameling van verschillende massage technieken, kneden, wrijven, cupping, voet reflex, handoplegging en een licht vorm van kraken (ruimte geven in de gewrichten). Daarnaast wordt er voornamelijk gewerkt op de spieren. Pitjit is een uitgesproken vorm van ontspannende massage. Pitjit helpt goed bij kwalen als spierpijn, werkt ontspannend en zorgt voor een goede doorbloeding. Het is niet bepaald een zachtzinnige massage, maar ben je eenmaal ge-Pitjit, blijf je er voor terugkomen!Indonesische Pitjit werkt op diep niveau van lichaam en geest en is effectief toe te passen op spierpijn- en stressgerelateerde klachten. Kenmerkend is de krachtige en snelle duimtechniek. Hulpmiddelen als ‘Keroh ‘ kunnen eventueel worden toegepast. Extra efffect geeft de massage door het toepassen van warme kompressen, waarna het lichaam stevig gemasseerd wordt met warmte- inbrengende balsem en olie.

Massage kan helpen bij o.a.:
  • Stress
  • Spierpijn
  • Blessures
  • Rug- en nekklachten
  • Hoofdpijnen
  • RSI klachten
  • Concentratieproblemen
  • Slaapproblemen
  • Vermoeidheid 

 Misschien vindt u het een leuk idee om eens een massage cadeau te doen? Leest u hier meer over het Massage Chiraatje.

Chiraje biedt ook massage abonnementen aan. Neemt u contact met ons op, zodat wij u van meer informatie over deze heerlijke abonnementen kunnen voorzien.

OVERZICHT TARIEVEN