Elektrisch ontharen

Permanent verwijderen van overtollige en ongewenste haartjes

Chiraja is sinds 25 jaar uitermate gespecialiseerd in het behandelen van overbeharing. Elektrisch ontharen is de enige definitieve ontharings-methode om haren in het gezicht (kin, bovenlip, hals, bakkebaarden, neus, hoofd en oren) en op het lichaam (bikinilijn, buik, borst, tepels, oksels, rug, nek, voeten en eventueel benen) blijvend te verwijderen.

Overbeharing kan verschillende oorzaken hebben, zoals een hormoonstoornis. Daarom is het van belang dat voorafgaand aan een eventuele behandeling, de arts eerst kijkt wat de mogelijke oorzaak is. Is inderdaad een teveel aan mannelijke hormonen de boosdoener, dan worden medicijnen voorgeschreven. Deze blokkeren de werking van deze hormonen. Het nadeel van hormoonbehandelingen is dat, nadat men met deze behandeling stopt, het verschijnsel overbeharing opnieuw optreedt. Een andere behandelingsmogelijkheid is de ongewenste haargroei zelf weg te halen. Men kan de haartjes afknippen, epileren, wegscheren, harsen of behandelen met ontharingscreme.

  • Voor zowel dames als heren
  • Behandelperiode varieert per persoon, meestal tot 15 minuten per keer
  • Alleen zinvol als u zelf absoluut niet meer epileert of scheert
  • Zelf de haren knippen mag wel
  • Behandeling dient ondersteunt te worden met Neoderma Blue Blood Gel
  • Wij adviseren u dringend geen andere creme of olie op de behandelde gebieden te gebruiken

Twee methoden

De bekendste manieren om elektrisch te epileren zijn ‘diathermie’ en de ‘blend-methode’.

Diathermie houdt in dat een heel dun naaldje langs de haarschacht in het haarzakje wordt gestoken. Via het naaldje wordt een hoogfrequente wisselstroom naar de haarwortel gevoerd. De haar laat met wortel en al los zodat geen nieuwe haar meer tot ontwikkeling kan komen. Bij de blendmethode wordt voor ieder haartype een speciale naald gebruikt, waarbij zowel wisselstroom als gelijkstroom wordt toegepast. Bij Chiraja wordt volgens beide methodes gewerkt.

Waarom elektrisch ontharen en niet door middel van laser of flitslamp?

Laser en flitslamp zijn prima voor grote oppervlakken zoals benen, liezen en rug. Het is alléén geschikt voor een huid met donkere haren. Laser geeft kans op pigmentverandering en is niet geheel pijnloos zoals vele denken. Blonde, rode of witte haren kunnen niet verwijderd worden met de laser techniek, maar wel met elektrisch ontharen. Wist u dat de nagroei van deze laser-behandelingen vaak alsnog elektrisch verwijderd dienen te worden?

Elektrisch ontharen is niet voor niets al een zo lang bestaande en erkende methode

Vergoeding door uw zorgverzekeraar is mogelijk voor de behandeling van overharing in het gezicht. Voor de voorwaarden en de hoogte van de hoogte van de vergoeding moedigen wij u aan uw polis te raadplegen. De behandelingen worden per keer voldaan bij Chiraja. U kunt dan de rekening indienen bij uw zorgverzekeraar.

Wilt u meer informatie en persoonlijk advies, neem dan contact op voor het maken van een afspraak.

OVERZICHT TARIEVEN