Acne behandelingen

Chiraja biedt behandelingen en kuren om de onzuivere, de acne en acne-litteken huid effectief en doeltreffend aan te pakken.

Wat is acne?

Acne is een veelvoorkomende huidaandoening waarbij een ontsteking ontstaat van de talgklierfollikel. Er zijn verschillende vormen van acne, variërend van lichte tot zeer ernstige vormen.

Acne ontstaat vaak in de pubertijd maar ook op latere leeftijd kan acne ontstaan. Onder invloed van hormonen (androgenen) wordt er meer talg aangemaakt en vergrootten de talgklieren zich in het gelaat en op de rug en borst. Door toenemende huid verhoorning van de uitvoergang van de talgklier raakt de talgklier verstopt waardoor een onderhuidse verstopping ontstaat, een comedo (mee-eter). De aanwezige propionibacteriën zorgen ervoor dat de vetten uit het talg omgezet worden in vrije vetzuren. Wanneer de talgklier overvol raakt scheurt deze open en komen de irriterende vetzuren in het omringende weefsel, er ontstaat er een ontsteking. Er kan een papel (rode verhevenheid) of een pustel (kopje met pus) ontstaan. In ernstiger gevallen kunnen er nodig (pijnlijke onderhuidse knobbel) of cysten (met talg gevulde holten) ontstaan.

Behandeling

Door acne op de juiste manier aan te pakken, ziet de huid er weer schoner, frisser, gladder en stralender uit. Hierdoor worden blijvende vlekken en littekens voorkomen. Acne is niet van de ene op de andere dag verdwenen. Zelfs de lichtere vormen van acne vereisen vaak langdurige aandacht. Acne kan niet snel worden genezen. Belangrijk is ervoor te zorgen dat de acne rustig wordt en rustig blijft totdat er uiteindelijk genezing optreedt. Er bestaat dan ook geen standaard behandeling voor acne. Aangezien ook niet van te voren vast staat hoe iemand zal reageren op de behandelingen en het enige tijd duurt voordat een behandeling aanslaat, is acne een aandoening die maatwerk vereist. Diverse producten en behandelmethoden kunnen worden ingezet bij de behandeling van acne.

Door acne op de juiste manier aan te pakken ziet de huid er weer schoner, frisser, gladder en stralender uit. Blijvende vlekken en littekens worden voorkomen!

De acne behandelingen zijn gericht op:

  • Zuiveren van de huid, het verwijderen van comedonen(meeeters) en milia
    (gerstekorrels) en het ledigen van puisten en pukkels.
  • Verdunnen van de hoornlaag
  • Verbeteren van de huidstructuur verbeteren van de vochtbalans remmen van de talgproductie en het remmen van de ontstekingsvorming
  • Verbeteren van de bloed- en lymfecirculatie

In geval van acne kan het zijn dat het beter is een aantal behandelingen in korte tijd te doen voor een effectiever resultaat. Dit zijn kuurbehandelingen waarbij het noodzakelijk is 1 of 2 behandelingen per week te ondergaan. Of 3 behandelingen in 10 dagen.

Beste resultaat

Voor het beste resultaat is het belangrijk de acne behandelingen thuis met de juiste verzorgingsproducten te ondersteunen. Ga hierin niet zelf experimenteren. Bepaalde producten kunnen de behandelingen negatief beïnvloeden of zijn niet geschikt voor uw huid. Laat u deskundig adviseren.

Ga niet zelf puisten en pukkels verwijderen, laat dit door een acne-specialist gebeuren, zodat er littekens en vlekken worden voorkomen.

De behandelingen van acne worden op doorverwijzing van een arts of dermatoloog vergoed door de meeste zorgverzekeraars. Raadpleeg uw polis over de aard van de vergoeding.

De aanpak van acne vraagt ook inzet van de cliënt v.w.b. verzorging, voeding en leefwijze

Wilt u zich door acne-specialist Marianne Jacobs laten adviseren? Neemt u dan vrijblijvend contact op, dan kunnen we voor u bijvoorbeeld een afspraak maken voor een vrijblijvende huidanalyse.

OVERZICHT TARIEVEN